U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Churros-krans met peer, ijs en chocoladesaus

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Churros (300 g)
  • 125 ml houdbare slagroom (pakje)
  • 125 g pure chocolade
  • 1 sappige handpeer
  • 500 ml vanilleroomijs
  • Kleine ijsbolletjestang of -schep

Bereiding:

  • Verwarm in een steelpan de slagroom. Breek 100 gram chocolade in blokjes en voeg aan de room toe. Verwarm zachtjes en roer tot een gladde chocoladesaus.
  • Bereid de churros volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer intussen de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes.
  • Leg de churros en partjes peer afwisselend in een kransvorm op een grote platte schaal. Schep er kleine bolletjes ijs bij.
  • Schenk een beetje chocoladesaus over het ijs. Serveer de rest in een kommetje erbij om de churros in te dippen. Rasp de rest van de chocolade erboven en serveer meteen.
  • Churros met warme chocoladesaus, dat smaakt onweerstaanbaar. Als krans geserveerd met een bol ijs en sappige partjes peer zijn churros 100% kerstproof!
  • Tip: Ook lekker met (kant-en-klare) stoofperen!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 640 kcal
  • 40 g vet waarvan 19 g verzadigd
  • 60 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen